دلایل سوختن استارت خودرو

۳/۵ - (۸ امتیاز)
دلایل سوختن استارت خودرو
دلایل سوختن استارت خودرو | فردی در حال چرخاندن سوئیچ خودرو
برای راه اندازی اولیه خودرو لازم است که محور اصلی موتور به چرخش درآید. این عمل در گذشته توسط وسیله ای به نام هندل انجام می شد. با گذشت زمان و پیشرفت در زمینه خودرو سازی, هندل جای خود را به استارت خودرو داد. درواقع استارت مدل پیشرفته و به روز شده هندل های قدیمی وسایل نقلیه اولیه است که فرایند روشن شدن موتور خودرو را اجرایی می کند.

استارت خودرو چیست؟

 

استارت خودرو یکی از قطعات راه اندازی و در عین حال حائز اهمیت سیستم برق خودرو به شمار می رود. که وظیفه آن به گردش در آوردن پیشرانه و تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی است که منجر به روشن شدن خودرو می شود. برای انجام این فرآیند, لازم است نیروی برق از باطری به استارت منتقل شود.
دلایل سوختن استارت خودرو | جزئیات استارت خودرو
سیستم استارت یکی از مهم ترین بخش های خودرو می باشد که در صورت اختلال در آن ماشین روشن نمی شود. بنابراین شناخت عوامل خرابی کمک بسیاری برای عیب یابی استارت خودرو به شما می کند. در این قسمت با معرفی عیوب احتمالی سیستم استارت, به شما کمک خواهیم کرد تا در صورت مشاهده هریک از این عوامل, اقدامات لازم جهت جلوگیری از آسیب رسانی به سایر قطعات خودرو انجام دهید. همچنین برای آگاهی بیشتر می توانید به لینک ارومیه خودرو بر مراجعه نمایید.
نحوه عیب یابی استارت خودرو
دلایل سوختن استارت خودرو | دستگاه چک کردن سلانتی باطری خودرو
در صورت مشاهده هر یک از این موارد بهتر است خودروی خود را به متخصص فنی ببرید تا ایرادات احتمالی را رفع کنند. این عیوب عبارتند از:
• تمام شدن باطری
• خراب شدن دنده استارت
• قطع شدن سوئیچ
• قفل شدن موتور خودرو
• خرابی دینام خودرو
• کثیف بودن پایانه های باطری
• ایراد در سیم کشی خودرو
• نشت روغن
• قطعات فرسوده و یا آسیب دیده در سیستم استارت
• سوختن آرمیچر استارت
• شکستن و شل شدن یاتاقان
• معیوب بودن شمع ها
همان طور که در بالا اشاره کردیم عوامل زیادی نشان دهنده عیب در سیستم استارت می باشد. در این قسمت قصد داریم دلایل سوختن استارت خودرو و راه های حل این مشکل را ارائه دهیم. شما را به خواندن ادامه مطلب دعوت می نماییم.
دلایل سوختن استارت خودرو | استارت خودرو
نکته: گاهی ممکن است هنگامی که موتور خودرو را راه اندازی می کنید, چراغ های ماشین روشن شود ولی خودرو استارت نخورد. دلیل این حالت به سیستم احتراق خودرو بستگی دارد. که ممکن است به دلیل خرابی شمع ها و یا معیوب بودن سوئیچ احتراق باشد.

دلایل سوختن استارت خودرو | س نفر در حال تعمیر خودرودلایل سوختن استارت خودرو

 

 

۱. تشخیص نیاز به تعمیر باطری

یکی از دلایل سوختن استارت خودرو و کار نکردن آن, تمام شدن باطری یا خرابی باطری است. در اولین مرحله بهتر است به وسیله یک ولت متر وضعیت باطری خودرو را بسنجید. در صورت نداشتن این سازه با روشن کردن چراغ های جلوی خودرو به سلامت و یا عیب دستگاه پی می برید. در صورت مشکل از باطری آن را تعویض و یا تعمیر کنید, در غیر این صورت مشکل عدم استارت خودرو دلایل دیگری دارد که باید بررسی شود.
۲. تشخیص نیاز به تعمیر اجزای دینام
دینام قلب سیستم الکتریکی خودرو است که وظیفه ارسال نیرو به قسمت های مختلف الکتریکی خودرو را بر عهده دارد. وظیفه این قطعه شارژ کردن باتری خودرو می باشد که ارتباط غیر مستقیمی با استارت ماشین دارد. در صورت استارت نخوردن ماشین علاوه بر چک کردن باطری باید دینام نیز توسط متخصص فنی بررسی شود. چون امکان دارد اشکال از اجزای دینام باشد.
۳. تشخیص نیاز به تعمیر سیم کشی استارت
همان طور که می دانید خودرو برای استارت به برق نیاز دارد تا انرژی الکتریکی دریافتی را به انرژی مکانیکی تبدیل نماید. حال اگر موقع چرخاندن استارت خودرو چراغ های آمپر خاموش شدند باید به رفع نقص سیم کشی استارت بپردازید. همچنین اگر متوجه بوی ذوب یا سوختن پلاستیک شدید, می تواند نشان دهد که سیم کشی شما کوتاه و تا حدی گرم شده و عایق اطراف آن ذوب می شود. نادیده گرفتن این موضوع منجر به آتش سوزی خودروی شما می شود.
۴. تشخیص نیاز به تعمیر سوئیچ
سیستم الکتریکی خودرو یک جزء ضروری در تمام وسایل نقلیه مدرن است. سیستم برق خودرو به سه قسمت اصلی دینام, باتری, استارت تقسیم می شود. که در صورت اختلال در هر قسمت کارکرد سایر اجزای خودرو مختل می شود. سوئیچ با فرستادن مقدار مشخصی ولت به قطعه استارت موجب استارت خوردن خودرو می شود. اگر سیم کشی و یا مغزی سوئیچ مشکل داشته باشد در روشن شدن خودرو مشکل ایجاد می شود. و باید هرچه سریع تر سوئییچ تعمیر شود.
۵. تشخیص نیاز به تعمیر موتور
در صورتی که سیستم الکتریکی خودرو مشکل نداشته باشد ولی همچنان استارت کار نکند احتمالا مشکل از قفل شدن موتور خودرو می باشد.
دلایل سوختن استارت خودرو | استارت زدن خودرو
علت خاموش شدن خودرو بعد از استارت
همچنین اگر خودرو بعد از استارت بلافاصله خاموش شود. این عامل می تواند به دلایل زیر رخ دهد:
• گرفتگی فیلتر بنزین
فیلتر بنزین از ورود زباله ها به سیستم سوخت جلوگیری می کند. هنگامی که فیلتر سوخت مسدود می شود از ورود بنزین به موتور جلوگیری کرده و اگر سوخت به موتور نرسد ماشین روشن نمی شود. برای جلوگیری از گرفتگی فیلتر بنزین سعی کنید هر دوسال یک بار آن را تعویض کنید.
• خرابی پمپ سوخت
معیوب بودن پمپ سوخت نیز یکی دیگر از دلایل استارت نخوردن ماشین می باشد که می تواند یک رله یا فیوز ساده باشد. که باید آن را بررسی کرده, سپس به تعویض و یا تعمیر آن بپردازید.
• معیوب بودن تسمه تایم
تسمه تایم یکی از اجزای مهم و کارآمد موتور خودرو می باشد. این قطعه تضمین می کند که سوپاپ های موتور در بازه زمانی مناسب باز و بسته می شوند تا سوپاپ ها و پیستون ها هرگز با هم برخورد نکنند. خرابی تسمه تایم منجر به آسیب جدی به موتور خودرو می شود که باید موتور تعویض شود. تسمه تایم بر اساس مسافت پیموده شده باید تعویض شود. اگر از خودرو صدای تیک تیک از موتور به گوش رسید حتما تسمه تایم خودرو را بررسی کنید.
کلام آخر
همان طور که اشاره کردیم, سیستم الکتریکی خودرو نقش به سزایی در عملکرد خودروی شما دارد. و بدون نیروی الکتریکی دینام و باطری و استارت, خودرو روشن نمی شود. بنابراین تشخیص به موقع مشکلات این اجزا و رفع آن توسط یک مکانیک و برقکار خبره, می تواند خودروی شما را از بروز عیوب بزرگتر حفظ کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس